Air Navigation Race

Air Navigation Race (ANR) Bergen 2021

Bergen Aero Klubb inviterer til Air Navigation Race på Bergen Lufthavn, Flesland lørdag 19. juni 2021

Arrangementet starter kl.11:00, slik at det er mulig for utenbys deltagere å fly til Bergen samme dag, delta i konkurransen og fly hjem igjen etter konkurransen. Vi regner med å slutte av ca. kl.18:00 med premiering, der man bl.a. kan vinne burgermiddag på Holy Cow! Alle behøver ikke å være tilstede allerede kl.11:00, men vi satser på at de første startende er på plass til da. Det koster ingenting å være med, men man må melde seg på og får en starttid, slik at det går an å planlegge konkurransen. Påmeldingsfrist 18. juni.


ANR går ut på å fly så nøyaktig som mulig innenfor en fastsatt korridor. Korridoren er merket på kartet som man får utlevert før avgang. Dersom man kommer utenfor korridoren vil man få straffeprikker ganget opp med antall sekunder man er utenfor korridoren. Så her gjelder det å holde trekket og svinge ut på ny kurs i rett tid. I tillegg trenger man en klokke (mobil kan benyttes) og en stoppeklokke. En protraktor kan også komme til nytte i planleggingen.


Alle flyr ruten på 80 knop og tidspunkt for målpassering er beregnet ut fra denne hastigheten, slik at man må passe på å ikke fly for raskt eller for sakte. Kommer man før eller etter den beregnede tiden over start eller mål så får man prikker i forhold til antall sekunder avvik.


ANR flys med et crew på 2 personer (Pilot/Navigatør). De med minst prikker etter flygningen vinner, enkelt og greit. Ruten er ikke for lang, beregn total flytid på rundt 40 min fra take-off til landing.


Konkurransen er åpen for alle piloter og man trenger ingen forkunnskaper. Den kan flys med motor- eller sportsfly. Alle blir veiledet og får hjelp før avgang. Og det er som nevnt ingen deltakeravgift. Er du elev kan du fly ruten sammen med din instruktør og dermed få testet denne grenen. Beregn minst 30 min. planlegging før take-off.


Påmelding her innen 18. juni >>

Bergen Open ANR 2021

INTRODUCING PRECISION FLYINGINTRODUCING AIR NAVIGATION RACINGNorwegian Flying Team